Medan du tränar kommer du sannolikt att svettas. Detta är kroppens sätt att kyla ner sig själv. Att välja träningskläder med fuktavledande egenskaper är viktigt eftersom svett kan få dig att överhettas om du inte håller dig sval. Dessa kläder ska också vara bekväma och lätta att tvätta.

Träningströjor och byxor

De senaste modetrenderna inom träningströjor och byxor kan få dig att känna dig trygg och bekväm under dina träningspass. Det finns ett brett utbud av mönster och färger tillgängliga, från sportkläder till mer lekfulla mönster. Om du vill sticka ut från mängden, överväg tie-dyed co-ords, quiltade sömmar och blandade matt glansiga tyger. Djurtryckta set är också ett roligt sätt att göra ett uttalande.

Pannband och bandanas

Pannband och bandanas för dina träningskläder finns i många stilar och färger. Många kommer med reflekterande accenter och ett hästsvanshål. Många av dem säljs i set, så du kan få mer valuta för pengarna. Några av de mest populära märkena av träningskläder säljer pannband och bandanas som kommer att komplettera din stil och träningsutrustning. Vi tipsar gärna om webbshoppen Bandana.se som har ett bra utbud.

Pannband och bandanas är designade för att hjälpa dig att hålla dig bekväm och skydda ditt hår från svett. Många är gjorda av tyg som leder bort fukt, och många är tillräckligt stretchiga för att passa under en hatt eller hjälm. Du kan välja mellan ljusa färger eller en mer subtil design för att komplettera dina träningskläder.

Pannband är också moderiktiga och funktionella. Om du vill vara bekväm när du tränar, välj pannband som är designade för just din sport. Nike erbjuder ett brett utbud av pannband gjorda av Dri-FIT-tyg, som hjälper till att hålla dig torr och sval. Detta tyg är också lätt, vilket gör att du kan bära det även om du svettas mycket.

Träningsskor

Att investera i ett par bra skor kommer att göra stor skillnad när du tränar i träningskläder. Rätt skor ska erbjuda dämpning, flexibilitet och sidostöd för att göra din träning bekvämare. Det finns flera stilar att välja mellan, inklusive högpresterande löparskor, bekväma promenadskor och crosstrainers.

Yogaläraren Shona Vertue rekommenderar skor med varierande nivåer av flexibilitet och stabilitet. Hennes favorit all-around sko är Nike Metcon, som är flexibel i framdelen men styvare vid hälen för att ge stabilitet vid tunga rörelser. Den eleganta designen är en annan anledning till att hon gillar Nike Metcons.